Emotioneel Lichaamswerk®

Wat is Emotioneel Lichaamswerk® ?

Emotioneel lichaamswerk (ELW) ® is een doeltreffende methode voor persoonlijke ontwikkeling. Het richt zich op de mogelijkheden van mensen. ELW ® gaat er van uit dat je kan leren zelf de kwaliteit van je leven te bepalen en dat kan bijvoorbeeld een leven vol levenslust, creativiteit en zelfvertrouwen zijn.

Waarom Emotioneel Lichaamswerk® ?

Met Emotioneel Lichaamswerk® ontdek je in een ontspannen sfeer hoe je met je gevoelens om kan gaan. Als je gevoelens en emoties negeert of erdoor wordt overspoeld, kost dat energie. Door te bewegen, zet je alles wat je vast gezet hebt letterlijk weer in beweging. Door intensief te ademen, kom je meer in contact met wat in jou leeft en door geluid te maken geef je daar uiting aan.

De technieken

Ademen, bewegen en geluid. Via lichaamsgerichte oefeningen kom je opnieuw in contact met je gevoel. Je wordt je bewust van je gevoelens en emoties en leert hiermee om te gaan. Spanningen worden geleidelijk losgelaten. Je ademhaling is hierbij één van je graadmeters. Er ontstaat ruimte voor nieuwe ervaringen. Je gaat voelen wie je bent, hoeveel kracht je hebt en hoe je die kracht gebruikt. Zo kun je bewust kiezen voor wat jij in je leven belangrijk vindt.

Met deze methode is ruim 20 jaar ervaring opgedaan. In heel Belgie en Nederland worden de trainingen gegeven.

Voor wie is Emotioneel Lichaamswerk® ?

Emotioneel lichaamswerk® is bedoeld voor mensen die zelf de kwaliteit van hun leven willen verhogen. Mensen die willen leren om de signalen van hun lichaam en geest te herkennen en daarnaar te gaan luisteren.

Emotioneel Lichaamswerk® kan individueel, in duo, of in een veilige groep.

Twijfel ?

Geen lenig lichaam? Geen probleem. Voor de oefeningen hoef je helemaal geen sporter te zijn. Je doet alles op eigen tempo en ritme. Je wordt uitgenodigd je lichaam met zijn mogelijkheden te gebruiken. Indien je twijfelt of ELW® iets voor jou is, neem dan gerust contact op.

Een filmpje over basisaanbod Emotioneel Lichaamswerk®