Syntia

Syntia Van Erdeghem

Intens leven is wat me boeit. En bij dat Intens Leven volledig voelend bij te zijn is een mooie uitdaging. Graag neem ik je mee naar meer voelend in het leven staan. Mijn individuele praktijk en mijn groepstrainingen staan in de wereld sinds juli 2003. Ondertussen heb ik heel verschillende begeleidingen gegeven.

Biografie

Over Syntia Van Erdeghem

Intens leven is wat me boeit. En bij dat Intens Leven volledig voelend bij te zijn is een mooie uitdaging. Graag neem ik je mee naar meer voelend in het leven staan.

Mijn individuele praktijk en mijn groepstrainingen staan in de wereld sinds juli 2003. Ondertussen heb ik 100 den begeleidingen gegeven aan diverse groepen, en mensen.

Ik vind het heel fijn om naast je te staan en met je opweg te gaan naar je innerlijke wereld. Wat we daar aantreffen kan klaar zijn om te verhelderen, te helen, naar buiten te brengen. Daarnaast is het heel aangenaam als je lichaam, je gedachten, en je emoties als 1 gefocust geheel samenwerken naar wat jij graag wil. Graag begeleid ik jou naar je eigen kracht, en potentie. Verwerking en heling kan daar een (groot) onderdeel van vormen.

Ik ontmoet je in een sfeer van veiligheid, openheid en respect.

Ik ben opgegroeid in een heftig gezin, met veel emoties. Het bracht me heel jong bij het volgen van opleidingen.

In 1997 ben ik met emotioneel lichaamswerk begonnen.

Emotioneel lichaamswerk® geeft mij dat ik gevoelens, stress of spanning in mijn lichaam beter kan plaatsen. Ik heb geleerd dat ze feilloos aangeven wat ik nodig heb. Ze zijn mijn kompas in omgaan met mijn eigen lichaam, in wat ik nodig heb, en in communicatie en contacten met anderen geworden.

Gepassioneerd door wat ik voelde en leerde, volgde ik de 4 jaar durende opleiding tot Trainer, aan het Instituut voor Emotioneel Lichaamswerk® te Lage Vuursche, NL. Daarna deed ik verschillende encountertrainingen, en het specialisatiejaar Ademwerk. In het dagelijks leven, en in contact met verschillende mensen, en ook via een opleiding bij Peggy Dylan, Sundoor, leerde ik het vuurlopen.

Half 2006 beëindigde ik de opleiding systemisch werk, familieconstellaties (ook familieopstellingen genoemd).  Ik blijf regelmatig trainingen en supervisie volgen zodat ik zelf en het aanbod dat ik geef, in beweging blijft.

En ja ik blijf ook trainingen ervaren, en zelf ontwikkelen.

De organisatie Nel vzw, Netwerk Emotioneel Lichaamswerk® richtten we op in Vlaanderen in 2005. Het verenigt de trainers in Vlaanderen die Emotioneel Lichaamswerk® geven en hierin afgestudeerd zijn. Ze geven ook de beroepsopleidingen Emotioneel Lichaamwerk®, waarbij het lijntje met het oorspronkelijk trainingscentrum in Nederland open blijft.

In 2013 werd ik coördinator van Nel vzw.

Nog een beetje meer over mijn levenservaring….

Mijn werkervaring voor ik me toespitste op het trainerschap is gebaseerd op mijn opleiding maatschappelijk assistente, vormingswerk, met specialisaties in psychologie en ontwikkelingswerk.

Ik ben 2 keer mama geworden, en ik ben ook 2 keer maatje geworden van mijn 2 pluskinderen. Het leven met kinderen raakt me bijzonder. Het geeft een nieuwe trilling. Ook al is dat met pluskinderen niet altijd even gemakkelijk.

Samen met mijn partner Jan zorg ik voor onze kinderen. We hebben nu lagere school kinderen, tieners, en volwassenen in huis.

Ik ervaar mijn leven als vol-leven.

Groepsaanbod

nel flyer

zie ook methode Emotioneel Lichaamswerk®

ontwerp-voorkant(1)

Emotioneel Lichaamswerk® is een methode waarbij je zelf je groei in handen hebt. Het stoelt op de wijsheid dat elke ervaring in je leven een plek in je lichaam heeft. Door hoe je er op die moment (in het verleden) mee omgegaan bent, zou het een invloed kunnen hebben op hoe jij vandaag gebeurtenissen ervaart, neerzet in je leven, steeds opnieuw tegen komt. Zowel in het fysische als in het emotionele en relationele. Welkom in het onderzoek, en de verandering.

ontwerp-voorkant(1)

Emotioneel Lichaamswerk® is een methode waarbij je zelf je groei in handen hebt. Het stoelt op de wijsheid dat elke ervaring in je leven een plek in je lichaam heeft. Door hoe je er op die moment (in het verleden) mee omgegaan bent, zou het een invloed kunnen hebben op hoe jij vandaag gebeurtenissen ervaart, neerzet in je leven, steeds opnieuw tegen komt. Zowel in het fysische als in het emotionele en relationele. Welkom in het onderzoek, en de verandering.

nel flyer

In deze kennismakingsworkshop proef je van wat de jaartraining en ook de verdere opleiding tot trainer emotioneel lichaamswerk® je kan bieden. Je ervaart een aantal technieken, tools en oefeningen eigen aan het emotioneel lichaamswerk® en wordt hierbij begeleid door ervaren trainers die ook deel uitmaken van het opleidingsteam.

vuurloop2

Laat deze ongewone gelegenheid niet aan jou voorbij gaan: Overwin wat je weghoudt van datgene wat je al zo lang wilt. Ervaar waartoe jij in staat bent. Vuurlopen is een heel wonderlijk gebeuren. Immers doordat je mens bent, je focust en vriend wordt met je angst kan jij hele grote barrières doorbreken. Je kan grenzen verleggen. Je hoeft daarvoor niet heel bijzondere dingen te doen, wel aanwezig te zijn. Kom je ook met ons meedoen ?

20180118095609_20180118095608_ELWvoorkant

Wil je evenwicht? Zoek je vreugde ? Zou je graag met minder angst leven? Wil je een manier om je verdriet te lossen ? Welkom! In deze namiddag voel je hoe je beweegt, ademt, denkt, je emoties beleeft en contact maakt. Immers met je eigen lichaamspantser in beweging te brengen, kan er opnieuw vibratie ontstaan. De vibratie leidt je tot een ontspannen lichaam, meer in balans, en je emoties in juiste proporties. Je lichaam wordt veel opener voor fijne gevoelens, en kan je ook “ontspannen” bij het gevoel dat “pijn” doet. In deze training maken we gebruik van Emotioneel Lichaamswerk ®, ademwerk en stiltemomenten.

20180118101414_ELWtest

De opleiding bereidt je voor om op een zelfstandige basis of binnen je werk mensen te begeleiden. De opleiding is zo opgebouwd dat je vanaf het derde jaar kan kiezen voor de specialisatie 'begeleiden van groepen met ELW ®' of 'individuele begeleiding met ELW ®'.

Zin in verbinding?