Yoga en Meditatie

Yoga maakt je soepel én sterk.
Yoga bereidt je voor op meditatie: je gaat aandachtig, rustig en toch intens ademen en bewegen, zodat je nadien makkelijker kan ontspannen en stil zitten, zuiver jezelf.
Yoga verbind je innerlijke en uiterlijke werkelijkheid, hart en brein, lichaam en geest, linker en rechter hersenhelft. Yoga ís meditatie, wakker aanwezig zijn, hier en nu. Open, nieuwsgierig, verwonderd, veerkrachtig.

In die zin kan iedereen die kalmte en focus wil deze yoga doen: jong en oud, soepel of stram.  Yoga is er voor jou, niet omgekeerd. Het mag deugd doen! Dus ieder oefent naar eigen vermogen en houdt rekening met de eigen anatomie en grenzen.

Euh, welk soort yoga is het dan?
We doen een rustige flow van klassieke asana’s of houdingen.
Zeg maar Hatha tot Vinyasa.
Mijn formele opleiding, door Joachim Meire, stamt uit Anusara Yoga, een beoefening die veel aandacht heeft voor anatomie en uitlijning, zodat jij de yoga veilig en toch intens kan beleven.
Zelf heb ik heel verschillende vormen uitgeprobeerd en put uit mijn jarenlange ervaring om de intentie van de les vorm te geven.

We ronden elke sessie af met een kwartier relaxatie/ meditatie, zodat jij goed geaard en als herboren terug de wereld in kan.
En voor de liefhebbers is er een tasje thee of lekker putwater.