Pose.

Joëlle de Raymond

Biografie

Over Joëlle de Raymond

Mijn naam is Joëlle. Ik ben een gedreven mama van twee kinderen die steeds op zoek gaat naar het bijzondere in de kleine dingen van elke dag. Ik ben gevoelig, empathisch en enthousiast. Zelfzorg, yoga en gezonde voeding zijn mijn passies.

In 2008 volgde ik mijn eerste yogales. Sindsdien probeerde ik verschillende stijlen en docenten. Een fijne zoektocht waarin yoga mijn pad telkens opnieuw kruiste. Tot ik in 2017 een burn-out kreeg. Ik had al een hele tijd “geen tijd meer voor yoga”. Ik nam in het algemeen niet genoeg tijd meer om voor mezelf te zorgen. Tijdens mijn herstel ging ik naar een heel rustige yin yogales (energie voor meer had ik niet) en toen ik op mijn mat zat, wist ik: hier moet ik zijn, dit is wat ik nodig heb. Op dat moment maakte ik een belofte aan mezelf: dit laat ik nooit meer los. Zo gezegd, zo gedaan. Ik verlangde naar meer yoga in mijn leven. Ik was (en ben nog steeds) zo nieuwsgierig. Stiekem vroeg ik me af of ik zelf lessen zou kunnen geven. Ik wuifde het idee weg: “dat is veel te moeilijk”, “dat kan ik niet”, “dat past niet in mijn leven als werkende mama”, “een lange opleiding volgen, zoveel dingen onthouden, dat is niet meer voor mij weggelegd”. In de zomer van 2019 besloot ik mijn hart te volgen. Ik stopte met mijn job en schreef me in voor mijn eerste yogaopleidingen: 200u teacher training bij Joachim Meire en 50u yin yoga bij José de Groot. Eén van de beste keuzes in mijn leven! Als yogadocente kan ik mijn hele leven een nieuwsgierige yogi (yogabeoefenaar) blijven. Ik kan eindeloos nieuwe kennis en inspiratie opdoen. Ik volg dan ook regelmatig opleidingen om me meer te verdiepen in yoga. Er valt zoveel te ontdekken over het leven als mens, anderen, jezelf en je lichaam op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

Yoga ondersteunt mijn leven en de keuzes die ik elke dag maak. Als ik aan yoga doe, maak ik een connectie met mijn lichaam en voel ik hoe het met mij gaat. Het is telkens opnieuw een ontdekking van mezelf en mijn grenzen op dat moment. Een herinnering aan waar ik sta in het leven. Hoe het mentaal, emotioneel en fysiek met me gaat. Een oefening in bewustzijn. Dat laat ik yogi’s ervaren in mijn lessen. Ik nodig hen ook uit om tot rust te komen bij zichzelf.

Heb je een vraag voor mij? Stuur mij een bericht via mail info@p-o-s-e.be of gsm 0478 25 73 91 en ik antwoord je zodra ik kan. Graag tot binnenkort!

Namasté

Joëlle

 

Methodieken

Groepsaanbod

IMG_8419 (2)

In deze proefles laat ik je kennismaken met yoga,  jouw lichaam en mijn manier van lesgeven. Ik laat je ontdekken wat yoga is en wat het voor jou kan betekenen. De proefles start met een kennismaking over mezelf en mijn yogalessen in Centrum Voelen. Dan begeleid ik jou door een meditatie gevolgd door opeenvolgende trage bewegingen van yogaposes (zoals in mijn slow flow yogalessen). We eindigen met een paar poses waarin we langer blijven zitten of liggen (zoals in mijn yin yogalessen). Zo kan je ervaren wat deze twee yogastijlen met jou doen.

Pose.

Reeks van 5 yoga lessen voor lopers/joggers op dinsdagavond van 18:45 tot 19:45

Pose.

Reeks van 5 heerlijk ontspannende yin yoga lessen op dinsdagavond van 20:00 tot 21:00.

Pose.

Yin yoga is een rustige vorm van yoga. Je blijft een paar minuten in elke yoga houding en leert te ontspannen.

Pose.

Slow flow yoga is een actieve vorm van yoga. Een trage opéénvolging van yoga houdingen die je lichaam sterker en flexibeler maakt.

Aankomende Activiteiten

Zin in verbinding?