Inspiratie in tijden van het coronavirus

Share on email
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin

Je kon eerder lezen dat we Centrum Voelen sluiten tot 5 april, zowel voor groepen als voor individuele live sessies.

Corona daarom….waarom ?

Omdat we houden van mensen. En het ongezien vinden dat velen nu lijden wereldwijd door een virus dat we in principe zouden mogen overwinnen, waardoor mensen onder ons hun vader, moeder of verwant verliezen. Graag helpen we mee met de vertraging van de verspreiding van de ziekte, waardoor er voor de getroffen mensen voldoende hulp mag zijn.

We zijn niet in de positie om te overzien of sluiten een goede maatregel is. Dat laten we over aan de dokters, de voorspellers van epidemies, en ook de regering.

We weten wél dat het fijn is dat mensen zich veilig voelen. En daar willen met Centrum Voelen vol op inzetten.

Doe je mee?

Toch : thuis blijven, en je afzonderen geeft eenzaamheid. (is dat zo ?)

Dat zou inderdaad kunnen. Toch hoe zou het zijn om (eindelijk) eens die skype of dat videobellen te leren en te installeren? Hoe zou het zijn om dagelijks iemand te bellen? Immers warmte kan iedereen nu gebruiken, even bellen, een heldere stem horen. Dus een warme oproep om contact te nemen. Meer nog : bel eens iemand die wat verder van je af is. Durf maar eens uit die cocon te breken, en maak ook nu vrienden… zo helpen we de eenzaamheid te verbreken.

Een mailtje, en smsje, een berichtje op (onze) facebook ? Verbinden…..
Laat ons verder bouwen aan onze community nu we verstillen, sommigen ook thuis zijn en vertragen, sommigen zorgen voor anderen, of de kinderen structuur geven….
Je vindt onze pagina’s op facebook. Welkom. En ja die facebook is zeker niet de enige weg, wel een weg.

Wat kan helpen?

Je heldere stem…. toch ook een positieve ingesteldheid. En zingen helpt :-), je ademt vol, en je levensvreugde kan toenemen. Ook als je denkt dat je dat niet kan of niet graag doet, …probeer het eens. Vandaag is het het lied van “As one…” uit ons nieuwjaarsfeest 2020. Maak je stem los, en zing mee…. en vooral geloof er in dat er op dit moment nog meer mensen ergens over de wereld met je meezingen. Je bent niet alleen.

Zo binnen zo buiten….

We weten al heel lang dat wat je voelt van binnen, zich afspiegelt en terug spiegelt in de wereld rondom jou.
Dus hoe zou het zijn om innerlijk vrede te voelen ?

Voorbij de angst die velen nu voelen, voorbij de (financiële) zorgen, of de muizenissen ?

Welkom om de meditatie van de innerlijke glimlach te beoefenen.
Mireille sprak de meditatie voor je in. (Zie beneden op deze pagina.)
Ik nodig je uit er ten volle van te genieten.

Naast het  thuis vooral inzetten op mededogen

Als er moeilijkheden op je pad komen, zijn er verschillende manieren om er mee om te gaan. We duimen voor de best mogelijke weg, de meest gracieuze weg.

Er zullen mensen zijn die door de ziekte keuzes zullen gaan maken die er voor hen veel meer toe doen, en mogelijks ook werkelijk meer hun hart zullen verbinden.
Zoals de bakker in het Gentse die zijn zaak sluit en vrijwillig verpleger werd.

We weten, uit de lessen van de geschiedenis dat grote moeilijkheden en uitdagende tijden ons ook kunnen versterken en verenigen door de verschillen op te lossen die ons lijken te verdelen.

Verontrustende tijden moedigen ons aan om samen te werken om echt voor elkaar te zorgen. Laat ons dit pad bewandelen. En geloven in onze veerkracht.

Een kijk van de andere kant

Foto via @twloha op Instagram

Ondanks de crisis, is de menselijke natuur rijk aan hele mooie dingen. Hier komen prachtige momenten uit voort, alsook geniale uitvindingen zoals het internet en de smartphone.

Het zou fijn zijn als we mogen leven met meer gratie en medeleven meer dan ooit tevoren. Dat we voorzichtig, wijs en eerlijk handelen, ook op de dagen dat we misschien wat banger zijn. Dat we mogen weten dat het oké is om hulp te vragen. En dat we mogen leunen op de goede dingen die nog steeds blijven, zoals: goede gesprekken, onze dierbare relaties, genegenheid, muziek, internet, zelfzorg en hoop.

Toen Sir Issac Newton in 1665 in quarantaine werd geplaatst vanwege de builenpest, vond hij calculus uit, ontwikkelde hij zijn theorie over optiek en formuleerde hij de wetten van beweging en zwaartekracht, volgens Alex op Twitter.

Er wordt erg negatief gepraat over corona, wat ook normaal is, en het virus biedt ook kansen en onverwachte, mooie gevolgen volgens dit filmpje van Pieter Derks. Pieter Derks over het hamsteren.

En bovenal : we duimen voor jullie en jullie mensen in je omgeving ! & we geloven in je.

 

Warme groeten,

Syntia, Els, Mireille, Carine, Carine, Karla, San, het team van Nel vzw, en de vele andere mensen die in Centrum Voelen actief zijn.

 

Meditatie – Innerlijke Glimlach begeleid door Mireille

Meer blogposts te ontdekken