Feestelijke editie “Aanraken en (aan) geraakt worden” 2 daagse

Begeleiding door
mireillefotovallei
393988188_1101080864607982_8486972209993221613_n

Methodiek(en)

Data voor Feestelijke editie “Aanraken en (aan) geraakt worden” 2 daagse

Info en Beschrijving

Hallo dag mooi mens,

dag lieve jij,

 

De periode tussen kerst en 3 koningen

de magische tijd van de Heilige nachten

de sfeer van lichtjes, naar binnen keren, rijk gevulde tafels, kadootjes onder de kerstboom, verbinden met elkaar al dan niet met familie…

Voor velen een tijd om naar uit te kijken, voor anderen eerder een niet zo’n gemakkelijke periode, ééntje van beetje verloren lopen, te veel alléénigheid, te veel emoties…

Tevens vaak ook een periode waarin we (te) veel van onszelf vragen, soms over grenzen gaan, teveel naar buiten gericht zijn, niet altijd goed kunnen voelen: Wat heb ik nu nodig? Wat zou mij nu ontzettend deugd doen? Waar word ik helemaal blij van? Wat voedt mijn hart, lijf en ziel?

Herkenbaar?

Hoe zou het zijn om:

 • in die drukke glitter – en glinsterperiode jezelf extra ‘kwaliteitsvolleme time kadoo te doen?
 • je op een hele andere manier te laten voeden en opladen in het gezelschap van anderen?
 • je te laten onderdompelen in een warm, liefdevol en zacht bad van aanraken en aangeraakt worden? je te laven aan menselijke nabijheid, steun en plezier en het niet eens alleen te hoeven doen?

Dan is de feestelijke 2 daagse “Aanraken en ‘aangeraakt worden” vast iets voor jou! Geef jij jezelf dit als kadootje? Eéntje dat je met veel zorg, liefde, nieuwsgierigheid mag uitpakken. Je bent (h)eerlijk welkom!!

Twee dagen lang duiken we in dit thema: meditatie, zacht lichaamswerk, dans, aanraken en (aan) geraakt worden. Voor wie wil maken we (in alle vrijheid) ook de oversteek naar sensual touch en vier handen aanraking.

Verlang jij er naar om:

 • eens 2 dagen in het thema van aanraken en (aan) geraakt worden ondergedompeld te worden?
 • eens op een andere manier dit thema te exploreren en in overgave te durven gaan?
 • te spelen en te genieten?
 • meer voelbewustzijn in je handen en in je hele lijf te krijgen?
 • tijd en ruimte te mogen nemen om te voelen en te ervaren wat jouw verlangen is in hoe je wil aangeraakt worden?
 • te mogen ontvangen van een ander los van taboe, schaamte, schuldgevoel?
 • op ontdekkingstocht te gaan met jezelf en de ander, leren voelen wat je fijn vindt?
 • te oefenen met grenzen en zowel een volle ‘ja’ als een ‘nee’ te durven neer zetten?
 • in je intieme relaties op een andere, vernieuwende manier met dit thema te kunnen oefenen en ‘spelen’ ?

Herken je dit, resoneert het ? Dan is deze workshop zeker voor jou! Als mens in onze westerse doel- en prestatiegerichte samenleving kennen we het niet zo goed om op een fijne, comfortabele en veilige manier lijfelijk bij anderen te zijn. Mogen aanraken, aangeraakt worden zoals jij het wilt, te rusten, steunen en leunen bij elkaar … voor velen is dat ongekend. We zijn het zo vaak gewoon om het alleen te doen, het bij onze partner te gaan zoeken, ons best te doen, nog even door te doen en al die ballen in de lucht te houden.

Hoe zou het zijn om je te mogen overgeven, te mogen ontvangen en ja ook te ‘nemen’ van een ander in plaats van altijd maar opnieuw en opnieuw te geven? Aanraken is onze ‘eerste’ taal en één van onze belangrijkste basisbehoeftes. En laat dat net één van de dingen zijn die heel wat mensen in hun leven missen of misschien is het er wel, maar verlangen we naar een andere manier van aangeraakt worden en de ander aanraken. Alleen, we hebben vaak niet geleerd om te mogen en durven voelen hoe en wat. De volgende stap daarin is het ook durven en kunnen verwoorden. Veelal heerst er ook verwarring, omdat we geleerd hebben om aanraken te associëren met seksualiteit en dat mag, maar hoeft helemaal niet zo te zijn.

Hoe zou het zijn om het plezier, the pleasure van het aanraken weer in je vingers te krijgen, jezelf aan te raken en ook de ander? Het thema zit zo verweven in al die verschillende vormen waarin liefde zich kan uiten: in het sensueel, intiem en seksueel samenzijn tussen geliefden, in vriendschapsrelaties, in relaties tussen (groot) ouders en (klein) kinderen, relaties tussen kinderen …

Hierin laat ik mezelf vooral inspireren door “The Wheel of Consent” van Betty Martin. Eén ding is zeker: het zal je blik en kijk op dit thema wellicht voorgoed veranderen alsook jouw ervarings- en belevingswereld verruimen.

Laat jij je onderdompelen in dit oh zo boeiende thema?!

Voor wie?

Voor mannen en vrouwen, inclusief LHBTIQA, zowel singles, koppels als gelegenheidskoppels zijn welkom. Dit alles vindt plaats in een veilige setting (we gaan niet voor naakt) en er zijn duidelijke en heldere grenzen waarbinnen we “spelen”. Interesse maar toch nog vragen? Neem gerust contact met me op en dan kijken we samen of dit echt iets voor jou is.

Dit is wat deelnemers achteraf lieten klinken:

Luc

Dank voor de wonderlijke spiegels die je me aanbood in een veilige omgeving. Voor mij was het de eerste keer dat ik mij in een onbekende groep ‘smeet’. Het voelde helemaal goed aan. Weeral een stapje hoger gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling, een mooie vorm van zelfliefde en levenskwaliteit. Dankbaar om nog mooier in het voelend en aanrakend leven te staan.”

Jeroen

De aanraking tijdens de workshop was voor mij toch van een heel ander formaat dan dat bij massage. Het voelde bij momenten nog intiemer aan dan wat ik ken. Vooral wanneer ik zelf iemand anders moest aanraken. Ik weet nog toen mij gevraagd werd door één van deelneemsters of ik achter haar wou zitten en zachtjes door haar haren wou kroelen, dat gewoon achter haar gaan zitten als intens aanvoelde. Dat gevoel van nabijheid was een nieuw gevoel. Het was een heel vreemd gevoel van ontroering en intimiteit op hetzelfde moment… De workshop blijft ontroeren, zelfs bij de mensen die er niet bij waren.”

Veerle

Nogmaals dank je wel voor de prachtige dag! Ik hoop dat je echt beseft dat jouw manier van begeleiden en Zijn heel bijzonder is en steeds heel wat mogelijkheden biedt in leren zijn en durven veilig voelen. Jouw prachtige, krachtige “éénvoud” gemengd met jouw kennis is zo inspirerend. Het raakt elk mens en brengt iedereen een stukje dichter bij zichzelf en in een grotere waarheid. Heel veel dank daarvoor.”

Ik kan je nu al met zekerheid zeggen dat je met een brede glimlach, zin in speelsheid, een warm en blij hart en vervulde buik huiswaarts zult keren! Ik zag het keer op keer gebeuren bij vroegere deelnemers/neemsters: hoe hun hart zich opende, hoe verdriet en pijn maar ook plezier gedeeld werd, hoeveel ontspanning, openheid en vreugde er in hun gezicht te zien en te lezen was na het samen zijn rond dit thema. Hoe zalig om dit gevoel verder mee te nemen tijdens de feestdagen en de wintertijd.

Praktisch:

Aantal deelnemers: min 8 – max 14

Inloop telkens vanaf 9u45 zodat we om 10u00 kunnen van start gaan. We ronden af tegen 17u30

Inschrijven en info via mireille.lotusbloem@hotmail.com of 0478 68 34 58

Bijdrage:

Voor deze workshop 2 daagse kun je kiezen uit 3 tarieven: 180 – 190 of 200 euro. Je geeft wat je kan en wat goed voelt voor jou. De keuze van de vergoeding is afhankelijk van jouw inkomen en vrije wil. Het idee hierachter is, dat we allemaal verschillende financiële situaties hebben, en ik ben graag flexibel zodat jouw financiële bijdrage past bij jouw situatie en jouw persoonlijke wens om mijn werk te steunen. Je plekje is verzekerd na bevestigingsmail en overschrijving op BE45 8915 8420 9889

Ik zorg voor allerlei bio lekkers voor in de (kleine) pauzes. Lunch: we zorgen met z’n allen voor een rijk gevulde seizoensbuffet tafel (pot luck systeem) zodat we ons ook in het voeden van ons innerlijke kunnen laten aanraken en raken door al dat heerlijk lekkers. De mail met praktische info wordt je achteraf nog bezorgd

Je bent van harte welkom en ik zie naar je uit!

Speelse (aan)rakende groetjes

Mireille Madeleine

Prijs:

Inschrijven?