mireillefotovallei

Mireille Verplancke

Biografie

Over Mireille Verplancke

Thuis komen in mezelf, in mijn hart, mijn buik en mijn bekken dat is wat me al mijn hele leven boeit. Mijn schoot, daar waar mijn levensenergie en seksuele energie schuilt… deze zie ik als ons bestaans-en geboorterecht… onze blauwdruk.We zijn geboren als seksuele wezens en gaan zo ook heen, het is een energie die door ons heen wil stromen ookal zijn we niet bezig met seksualiteit. Ik wil van daaruit verbinding maken met mijn bron van kracht en creatie en met de Grote Moeder Aarde.

Ik  heb reeds jarenlange ervaring met het begeleiden van diverse vrouwencirkels vnl rond thema’s van thuis komen in jezelf, aanraken, intimiteit, zelfbeminning, sensualiteit en seksualiteit. Ik ben Valleicoach (geïnspireerd op de Taoïstische visie op seksualiteit), geef belichaamde seksuele educatie en lezingen (zowel voor mannen als vrouwen). Daarnaast begeleid ik ook rituele workshops op maat bv: menarche beter gekend als het overgangsritueel voor jong meisje naar vrouw zijn.

Met mijn verbonden cirkelwerk lever ik een bijdrage aan de healing van het vrouwelijke en mannelijke in onze samenleving en daarin speelt het thema “zelfbeminning” een heel belangrijke rol. “Be your own first lover” en van daaruit kan er zoveel moois ontstaan en stromen. Ik draag op mijn eigen wijze manier graag een steentje bij  tot het creëren van  een seksueel veiliger maatschappij voor elk van ons zowel volwassenen als opgroeiende kinderen.

Lange tijd dacht ik dat ik vervulling, geluk,liefde en bevestiging buiten mezelf diende te halen en was ik naarstig op zoek naar, gefocust op de ander, op buiten. Stapje per stapje leer ik mijn blik naar binnen te richten, durf ik mijn verborgen schatten te ontdekken, leer ik te verstillen en te  vertragen… en zelfbeminning is daar een heel belangrijke tool bij. Een thema waar in onze maatschappij nog heel wat schaamte en taboe op zit.

Ik neem  je in mijn workshops als vrouw/ man  mee op een avontuurlijke,diep duikende reis diep in jezelf, om je te her-inneren wie je in wezen bent. Terug naar je puurheid en onschuld waarmee je geboren bent. De weg naar je hart en van daaruit verder naar je bekken zodat je weer meer kunt/durft te gaan stralen van binnenuit.

Ik doe dit dmv dans, zacht lichaamswerk, rituelen, meditatie, inquiry, deelrondes… telkens inspelend en invoelend wat er op dat moment nodig is.

Daarnaast ben ik ook begeesterd door het thema” Gewaar zijn in aanraken en (aan)geraakt worden” temeer omdat het één van onze basisbehoeftes is en onze eerste taal is. Ik neem je graag mee in een veilige,liefdevolle setting waar je leert voelen wat je behoeftes  en grenzen zijn, ze leert aan te geven en waarin je met je volle Ja en Nee kan oefenen. Een stapje op je pad waardoor aanraken en (aan)geraakt worden weer veilig, leuk en plezant is/kan worden.

 

Mijn pad ?

Mijn pad is er niet zozeer ééntje van op zoek gaan naar wat bij me past maar veel meer ééntje van alert zijn, openstaan en vertrouwen dat datgene wat ik op dat moment nodig heb en bij me past, om me een stukje  verder op mijn weg te helpen, zich laat zien.

Mijn inwijding in dit werkveld loopt dan ook langs een heel divers en boeiend pad waarbij ik hele fijne en inspirerende  leermeesters/meesteressen heb mogen ontmoeten. Van de” Je Sexualiteit als basis” training  bij Arend van Rietschote en Betise, Mindfulnesstraining bij Thich Nhat Han, “De 4 vrouwen in elke vrouw” bij Ria Beyens,”Moonmother opleiding” bij Miranda Gray, School  voor relaties van Patricia Van Lingen,“Delicious Vulva “ en “Touch” bij Carole Verbeeck,” It’s my pleasure “ bij Laetitia en Annemarie, Taoïsme en seksualiteit / valleicoach opleiding bij Reinoud Eleveld, diverse trainingen rond Vrouw Zijn, de “Wheel of consent”bij Betty Martin.

Daarnaast is er mijn eigen levenservaring en al het therapeutisch werk (zowel individueel als is groep) dat ik reeds gedaan heb om te worden wie ik vandaag ben. En last but not least wil ik in alle eerlijkheid  bekennen dat ik nog steeds leerling ben van de,voor mij belangrijkste school in het leven, namelijk Het Leven zelf. En daar ben ik tot op de dag van vandaag heel erkentelijk en dankbaar voor.

 

Zachte groet en ik zie er naar uit je te mogen ont-moeten.

Je bent welkom met alles wat er is.

Namasté Mireille Madeleine

Foto: Mary Brommer

Groepsaanbod

Zin in verbinding?