CVoelen (2)

Joke Timmerman

Biografie

Over Joke Timmerman

Hey iedereen

Ik ben Joke Timmerman (°1981) en ik organiseer voortaan DANSavonden in de mooie zaal van Centrum Voelen.

Dansen is precies een evident en integraal deel van mijn leven. Voor zover ik me kan herinneren leefde ik me als kind en jongere al uit via dans thuis, in de dansles, op feestjes. Ik kreeg een voorkeur voor dans op live muziek (Afrikaanse dans) en ook vrije dans (5 ritmes, Ecstatic, butoh, …) en volgde talrijke workshops. Dansen is voor mij een vorm van therapie. Ik kan mijn emoties doorvoelen, beweging brengen in wat leeft in me, ik kom in contact met mijn essentie. Ik voel vaak heling, inzicht. Dingen komen los. Ik kom uit mijn gedachten ín de wijsheid van het lichaam. Ik word bewogen, het komt als vanzelf. Soms is dansen in groep voor mij “spelen”, soms ben ik op mezelf, soms is het “opstellingswerk”. Een dankbare oefening is tot de stilte in mezelf komen ondanks drukke, chaotische muziek. Ook uitwisseling met een danspartner ervaar ik als voedend. Ik voel dat lichaamstaal zoveel zegt, zoveel uitdrukt, zoveel wijsheid brengt. Ik heb ook een bijzondere voorkeur om dans te verbinden met de natuur: prachtig wat voortkomt uit die relatie. Door dans en beweging merk ik een meer bewuste voeling met en dieper respect voor lichaam en ziel, voor anderen en voor de natuur. Ik kan ook enorm genieten van goeie muziek en ritme.

Het is alsof ik een soort roeping voel om deze liefde voor dans te delen met anderen. Vanuit mijn eigen doorvoelen en ervaring geef ik begeleiding, uitnodigingen, oefeningen. Ik geloof in de interessante, helende werking hiervan en ik weet dat het velen onder ons ook zoveel kan brengen. Daarmee organiseer ik deze dansavonden in bijberoep.

Ik combineer daarbij mijn 15-jarige ervaring als pedagoge in het onderwijs (ik geef nl. halftijds les in de lerarenopleiding van HOGENT), alsook mijn ervaring in contextuele en psychosociale coaching. Naast mijn eigen processen, die mijn belangrijkste leermeesters zijn, volgde ik allerlei opleidingen na mijn Master Pedagogie (2005 afgestudeerd) zoals: Mindfulness, Verbindende communicatie, Contextuele Counseling, Oplossingsgericht coachen, Leercoaching, Duplomethodiek, basisprincipes Emotioneel Lichaamswerk,… Daarmee ben ik gestart in bijberoep om met deze passies de wereld een beetje mooier te maken :-). Je kan mij dus ook vragen voor een individuele begeleiding.

Wat ik vaak hoor als feedback is dat mensen zich emotioneel heel veilig voelen, wat ik zelf echt belangrijk vind en vorm wil geven in alles wat ik (professioneel) doe. Zo gebeuren schone dingen.

Last but not least wil ik nog vermelden dat ik echtgenote en mama ben, mijn grootste taak :-). Verder zit, lees en werk ik graag in mijn hof, ik zwem en wandel in de natuur, doe pilates en yoga, ik hou van spiritualiteit en ik zie mijn vrienden en familie ongelooflijk graag.

*Graag tot dans!*

Groepsaanbod

natuur

Kom je heerlijk uitleven!

Aankomende Activiteiten

Zin in verbinding?