327343007_434762405459028_4510967397217278095_n

Joke Timmerman

Biografie

Over Joke Timmerman

Dag lieve lezer

Ik ben Joke en ik organiseer dansworkshops in de mooie zaal van Centrum Voelen.

Een woordje over wie ik ben:

Dansen is een evident en integraal deel van mijn leven. Voor zover ik me kan herinneren leefde ik me als kind en jongere al uit via dans thuis, in de dansles, op feestjes. Ik kreeg een voorkeur voor dans op live muziek (Afrikaanse dans) en vrije dans (5 ritmes, Ecstatic, butoh, …). Ik volgde talrijke workshops en dansen is dé rode draad doorheen al mijn levensfasen. Dansen is voor mij een vorm van therapie en die insteek is helemaal verweven in de dansworkshops die ik ontwikkel.

Wat ik zelf ervaar en integreer in de oefeningen die ik geef: emoties in het lichaam doorvoelen, beweging brengen in wat vanbinnen leeft, in contact komen met onze essentie. Zo voel ik zelf vaak heling, inzicht tijdens het dansen. Dingen komen los. Ik kom uit mijn gedachten ín de wijsheid van mijn lichaam. Ik word bewogen, het komt als vanzelf. Soms is dansen in groep “spelen”, ik kom weer op adem, de dingen stromen, ik voel plezier. Soms ben ik op mezelf. Soms is het “opstellingswerk”. Eigenlijk altijd ook “gebed”. Een dankbare oefening is tot innerlijke stilte komen ondanks drukke, chaotische muziek. Ook uitwisseling met een danspartner ervaar ik als voedend. Ik voel dat lichaamstaal zoveel zegt, zoveel uitdrukt, zoveel wijsheid brengt. Ik heb ook een bijzondere voorkeur om dans te verbinden met de natuur: prachtig wat voortkomt uit die relatie. Door dans en beweging merk ik een meer bewuste voeling met mezelf. Ik neem dieper respect waar voor lichaam en ziel, voor anderen en voor de natuur. Ik kan ook enorm genieten van goeie muziek en ritme.

Met veel zin en een roeping wil ik graag deze liefde voor dans DELEN met jullie! Vanuit mijn eigen doorvoelen en ervaring geef ik dus begeleiding, uitnodigingen, oefeningen. Ik werk meestal met een centraal thema (bv jouw ruimte, aarde, water, innerlijk kind,…) dat allerlei inspiratie biedt. Wat ik vaak hoor als feedback is dat mensen zich emotioneel heel veilig voelen tijdens begeleidingen, wat ik zelf zo belangrijk vind en vorm wil geven in alles wat ik doe. Zo gebeuren schone dingen. Ook hoor ik dat de muziek positief ervaren wordt. Een goeie opbouw, diep voelende ritmes, een passende sfeer bij het thema en de oefeningen. Dat is puur genieten!

In deze dansworkshops combineer ik mijn 15-jarige ervaring in het lesgeven als pedagoge alsook ervaring als contextuele coach. Naast mijn eigen processen (mijn belangrijkste leermeesters) volgde ik allerlei opleidingen, o.a: Mindfulness, Verbindende communicatie, Contextuele Counseling, Oplossingsgericht coachen, Leercoaching, Duplomethodiek, basisprincipes Emotioneel Lichaamswerk, stages in de 5 Ritmes in binnen- en buitenland, Feldenkrais, Rots en Water,… en blijf ik mezelf voeden met lichaamsgerichte/therapeutische workshops hier en daar. Vandaaruit ben ik gestart in bijberoep om met mijn passies de wereld een beetje mooier te maken :-). Je kan mij ook aanspreken voor individuele begeleiding.

Last but not least wil ik nog vermelden dat ik echtgenote en toegewijde mama ben. Ik geniet van lezen en werken in de tuin, ik zwem en wandel in de natuur, doe pilates en yoga, ik hou van spiritualiteit en ik zie mijn vrienden en familie ongelooflijk graag.

Zo weet je al een beetje bij wie je terecht komt :).

*Graag tot dans!*

Methodieken

Groepsaanbod

fotozee

Laat deze danssessie een bronmoment zijn om via beweging en dans in je lichaam en ziel thuis te komen. Gegarandeerd neem je de oefeningen uit de dans belichaamd mee in je leven naast de dans.

xxaarde

Laat deze dansochtend een bronmoment zijn! Gegarandeerd neem je de oefeningen uit de dans belichaamd mee in je leven naast de dans. Deze sessie is de 3de van drie heerlijke dansochtenden.

your-body-is-a-temple_orig

Laat deze dansochtend een bronmoment zijn om via beweging en dans in de waardigheid van je lichaam en ziel thuis te komen. Gegarandeerd neem je de oefeningen uit de dans belichaamd mee in je leven naast de dans. Deze sessie is de 2de van drie heerlijke dansochtenden.

bloem

Laat deze dansochtend een bronmoment zijn om via beweging en dans diep in je zintuigen thuis te komen, te genieten ervan en jezelf te voelen stromen. Gegarandeerd neem je de oefeningen uit de dans belichaamd mee in je leven naast de dans. Deze sessie is de eerste van drie heerlijke dansochtenden.

inn kind

Door contact te maken met je Innerlijk Kind, kan er liefde stromen naar dat wat aandacht vraagt. Laat de dans daartoe je medium van deze avond zijn.

natuur

Kom je heerlijk uitleven!

Aankomende Activiteiten

Zin in verbinding?