Workshop rebozomassage

Begeleiding door
rebozo workshop

Methodiek(en)

Data voor Workshop rebozomassage

Info en Beschrijving

De rebozo is een geweven doek uit Latijns- Amerika. Al eeuwen wordt de rebozo ingezet tijdens de zwangerschap, bevalling en post-partumperiode. Oorspronkelijk is de rebozo een draagdoek, maar al gauw ontdekte men dat er veel meer mee kan worden gedaan dan baby’s dragen.

Hij wordt vaak ingezet tijdens bevallingen om pijn te verlichten, om ontspanning te brengen in hoofd, bekken en hele lichaam van de barende vrouw. Dit traditionele gebruik van de rebozo willen we bij Birthwise verder dragen. Uit respect voor zijn origine en culturele achtergrond gebruiken we bij Birthwise enkel authentieke rebozo’s.

Rebozo training

In deze workshop leer je de principes en het gebruik van de rebozo. Je leert hoe je deze doek kan inzetten om ontspanning over te brengen op iemand anders.

We gaan ook dieper in op technieken die zorgen voor ontspanning van het bekken en de rug. Deze technieken zijn vooral nuttig en inzetbaar tijdens de zwangerschap en bevalling. 

We gaan in deze workshop ook in op ergonomie voor diegene die masseert met een rebzozo. Door eenvoudige tips en bijsturing van je eigen houding wordt rebozomassage even fijn om te geven als te ontvangen.

Tijdens deze training ga je aan de slag met verschillende technieken. Om zo goed mogelijk de rebozo onder de knie te krijgen zal je zowel massage geven als ontvangen. 

We leren je ook hoe je ademhaling kan synchroniseren met een rebozo en hoe je iemand helemaal in zijn/haar lichaam kan laten wegzakken. 

Tijdens de workshop gaan we in op de vragen en behoeften van de deelnemers. Er kan altijd uitgebreid worden naar extra technieken en handelingen. 

Er kan ook steeds een privé-workshop aangevraagd worden voor specifieke groepen zoals vroedvrouwenpraktijken of verlosafdelingen van ziekenhuizen.

Voor wie?

Deze rebozotraining is bedoeld voor vroedvrouwen en doulas die de rebozo graag willen inzetten tijdens de bevalling.
Ook kinesisten, osteopaten, massagetherapeuten, psychotherapeuten en andere zorgprofessionals zijn welkom!

  • Je wil leren hoe je deze doek kan inzetten om lichamelijke én geestelijke ontspanning over te brengen?
  • Je hebt een rebozo maar je weet niet 100% hoe je die nu kan gebruiken?
  • Je zelfzekerder aan de slag gaan met de rebozo
  • Je wil ondervinden wat een rebozodoek met jou doet
  • Je wil nieuwe technieken onder de knie krijgen

Prijs: 175 euro (excl. btw)

Inschrijven?