Aanraken en (aan) geraakt worden voor vrouwen!

Begeleiding door
335519255_3358564861069600_7971010640445855371_n

Methodiek(en)

Data voor Aanraken en (aan) geraakt worden voor vrouwen!

Info en Beschrijving

Hallo dag mooie vrouw,

Elke keer als ik een dagworkshop rond het thema “aanraken en (aan) geraakt worden” begeleid, krijg ik wel de vraag van één of meerdere vrouwen: “Mireille, wanneer organiseer je dat eens voor alleen vrouwen?”.

En voilà de lentekriebels hebben me overstag laten gaan, temeer omdat ik van uit mijn ervaring met het vele cirkelwerk met vrouwen, meen te mogen zeggen dat er heel wat verlangen en behoefte is om op een veilige en fijne manier aangeraakt te worden door en thuis te komen bij andere sisters. Te mogen verkennen en daarin grenzen te verleggen. Ook al zit daar soms lading op.

Verlang jij er naar

  • om eens een hele dag in het thema van aanraken en (aan) geraakt worden ondergedompeld te worden?
  • om eens op een andere manier dit thema te exploreren en in overgave te durven gaan?
  • om meer voelbewustzijn in je handen en in je hele lijf te krijgen?
  • om tijd en ruimte te mogen nemen om te voelen en te ervaren wat jouw verlangen is in hoe je wil aangeraakt worden?
  • om te mogen ontvangen van een andere vrouw los van taboe, schaamte, schuldgevoel?
  • om op ontdekkingstocht te gaan met jezelf en de ander, leren voelen wat je fijn vindt?
  • om te oefenen met grenzen en zowel een volle ‘ja’ als een ‘nee’ te durven neer zetten?
  • om het eens niet allemaal alleen te moeten doen en in een veilige yinne bedding gedragen te worden door andere vrouwen?
  • om in je intieme relaties op een andere, vernieuwende manier met dit thema te kunnen oefenen en ‘spelen’ ?
  • om jezelf een kwaliteitsvolle dag me time kadoo te doen?

Herken je dit, resoneert het ? Dan is deze workshop zeker voor jou! Als vrouw in onze westerse doel- en prestatiegerichte samenleving kennen we het niet zo goed om op een fijne, comfortabele en veilige manier lijfelijk bij andere vrouwen te zijn. Mogen aanraken, aangeraakt worden zoals jij het wilt, te rusten, steunen en leunen bij elkaar … voor velen is dat ongekend. We zijn het zo vaak gewoon om het alleen te doen, het bij onze partner te gaan zoeken, ons best te doen, nog even door te doen en al die ballen in de lucht te houden.

Hoe zou het zijn om je te mogen overgeven, te mogen ontvangen en ja ook te ‘nemen’ van een andere sister in plaats van altijd maar opnieuw en opnieuw te geven? Aanraken is onze ‘eerste’ taal en één van onze belangrijkste basisbehoeftes. En laat dat net één van de dingen zijn die heel wat mensen in hun leven missen of misschien is het er wel, maar verlangen we naar een andere manier van aangeraakt worden en de ander aanraken. Alleen, we hebben vaak niet geleerd om te mogen en durven voelen hoe en wat. De volgende stap daarin is het ook durven en kunnen verwoorden. Veelal heerst er ook verwarring, omdat we geleerd hebben om aanraken te associëren met seksualiteit en dat mag, maar hoeft helemaal niet zo te zijn.

Hoe zou het zijn om het plezier, the pleasure van het aanraken weer in je vingers te krijgen, jezelf aan te raken en ook de ander? Het thema zit zo verweven in al die verschillende vormen waarin liefde zich kan uiten: in het sensueel, intiem en seksueel samenzijn tussen geliefden, in vriendschapsrelaties, in relaties tussen (groot) ouders en (klein) kinderen, relaties tussen kinderen …

 

Aanraken is niet alleen iets wat wij mensen doen
maar ook wat ons tot mensen maakt

Tijdens deze workshop neem ik je op een veilige, creatieve, speelse en vertrouwensvolle manier mee in deze bijzondere wereld. Dit zowel via meditatie, zacht adem- en lichaamswerk, jezelf aanraken om zo de overstap te maken naar het aanraken van en aangeraakt worden door een andere vrouw. Het is fijn om te leren/mogen spelen met geven en ontvangen. We gaan tijd nemen en vertragen zodat je echt goed kan voelen, je zelf kan kiezen/beslissen, je leert ontdekken hoe je precies aangeraakt wil worden en daarvoor te kiezen en je te openen. We spelen met de volle ja en de volle nee.

Je wordt uitgenodigd om lekker in je lijf te zijn, te spelen en je innerlijk kind weer ruimte te geven. Te voelen, te ontdekken, de onschuld in jou uit te nodigen en vrijheid te ervaren. Door je lijf beter te leren kennen, leer je ook jezelf beter kennen en voelen en ook jouw liefdesleven gaat er zooooo wel bij varen, wanneer je duidelijker kan aangeven wat je graag ontvangt en waar jouw grenzen liggen. Dat is zeker zo in het land van de liefde, intimiteit, sensualiteit en seksualiteit…maar ook je gevoelsleven en je leven tout court verbetert als jouw bewustzijn én lichaamsbewustzijn verbetert. Hoe mooi is dat.

Hierin laat ik mezelf vooral inspireren door “The Wheel of Consent” van Betty Martin. Eén ding is zeker: het zal je blik en kijk op dit thema wellicht voorgoed veranderen alsook jouw ervarings- en belevingswereld verruimen.

Mooie liefdevolle vrouw, laat jij je onderdompelen in dit oh zo boeiende thema en neem jij je plek in in de cirkel?

Praktisch:

Waar: Centrum Voelen, St Annastraat 7, Eke Nazareth

Wanneer: zondag 23 april, inloop vanaf 9u45 zodat we om 10u kunnen beginnen. We ronden af tussen 17u en 17u30

Aantal deelneemsters: min 8 – max 12

Inschrijven: via mireille.lotsubloem@hotmail.com

Bijdrage: 89 euro graag overschrijven op BE45 8915 8420 9889

Je plekje is verzekerd na bevestigingsmail en betaling van je bijdrage. De info met de verdere praktische dingen wordt je later toegestuurd.

Heb je vragen, twijfels? Neem gerust contact met me op en dan kijken we samen of dit voor nu kloppend is voor jou.

Ik kijk er naar uit je daar te mogen verwelkomen.

Speelse (aan) rakende lente groetjes en fijne dag voor jou

Mireille Madeleine

Prijs:

Inschrijven?