Lu Jong

 

 

Lu Jong is een eenvoudige bewegingsleer die zijn oorsprong vindt in het Tibetaans Boeddhisme. Deze bewegingsvorm bestaat uit 21 zachte, dynamische bewegingen die helpen om ons lichaam terug in balans te brengen. Lu Jong heeft niet enkel invloed op onze fysieke toestand, maar helpt ons ook om rust te creëren in ons hoofd.

Alle oefeningen kunnen zowel op de mat als op een stoel beoefend worden. Dit maakt Lu Jong toegankelijk voor ieder lichaam, ongeacht leeftijd of fysieke conditie.

Lu Jong Beginners

Bij een beginnerscursus leren we alle 21 bewegingen stap voor stap aan. Daarnaast is er ook ruimte voor wat theoretische uitleg, ademhalingstechnieken, meditatie en relaxatie.

Deze cursus bestaat uit 1 weekend (6 uren) en 2 lessen Lu Jong Advanced (3 uren) en gaat door op verschillende data en plaatsen. Voor meer info hierover mail naar info@bodynsoul.be

Lu Jong Advanced

Na het volgen van een beginnerscursus, kan je aansluiten bij de lessen Lu Jong Advanced.
In deze lessen oefenen we de 21 Lu Jong bewegingen verder in. Dit in combinatie met andere technieken uit het Tibetaans Boeddhisme zoals: meditatie, kum nye (massage en oefeningen) en ademhalingsyoga. De lessen Lu Jong Advanced duren steeds anderhalf uur en gaan door op maandagavond van 19u30 tot 21u.

Lu Jong voor senioren (stoelyoga)

Dit is een speciaal programma voor de ouderen onder ons die zich niet (meer) comfortabel  kunnen bewegen vanuit de typische houdingen op de grond (omwille van het ouder worden of door andere omstandigheden). Het programma omvat een mix van Lu Jong bewegingen en meditatie waarbij de nadruk ligt op het verhogen van de immuniteit, het versterken van het zenuwstelsel, het verlagen van stress en het soepel maken/houden van het lichaam.

Deze lessen gaan door op maandag van 18u15 tot 19u15.

 

Voor lessen Lu Jong Advanced klik hier
Voor lessen Lu Jong Senioren klik hier