Core Energetics

Dynamisch, speels en confronterend.

Core Energetica (“Core”) is een samengaan van lichaamsgerichte training, persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. In groep en/of in individuele sessies.

Doel: het vergroten van (zelf)bewustzijn, het verdiepen van gevoelens en de groei van innerlijke kracht en vitaliteit. En dus transformatie en positieve verandering in je leven.
We werken met het lichaam door beweging, ademhaling en persoonlijke interactie en onderzoeken zo de blokkerende patronen in jezelf en in relatie tot de ander(en). Vooral de patronen die je ervan weerhouden te genieten en het leven ten volle te leven vanuit je eigen waarheid. Je krijgt inzicht in de wijze waarop je met je energie omgaat en waar/hoe je ze blokkeert. Hoe je de verdedigingspatronen die je als kind creëerde, herhaalt, zodat je beperkt, gefrustreerd en machteloos blijft. Dit bewustzijn is waardevol, maar we moeten ook onze fysieke energie of levenskracht mobiliseren om blijvende verandering te bekomen in onze innerlijke wereld en in de wijze waarop we het leven en de buitenwereld ervaren. Werken met het lichaam transformeert onze ervaring, want onze verdedigings- en aanpassingsmechanismen, onze overtuigingen en emotionele responsen zijn niet enkel psychologisch maar ook somatisch, dit wil zeggen verankerd in lichaam én geest (de “karakterstructuren”).

Lichaamswerk opent het bewustzijn voor onderdrukte gevoelens en laten toe te werken met die energie tot buiten de “comfort” zone. We leren deze energie te gronden en te integreren. We expanderen ons idee van wie we zijn, laten onze creativiteit de vrije loop en leren gaandeweg om tot andere keuzen te komen. We kunnen het leven ruimer omhelzen.
Voor mannen en vrouwen die verantwoordelijkheid willen nemen voor hun doen, denken en voelen en hun leven creatief vorm willen geven.

Core Energetica is gebaseerd is op de uitgangspunten van Sigmund Freud en Wilhelm Reich en is ontwikkeld door psychiater John Pierrakos (https://nl.wikipedia.org/wiki/John_Pierrakos).
Core Energetica neemt de gezonde, creatieve en spirituele kern van elk mens als uitgangspunt, de kern van waaruit levensenergie, liefde en plezier stromen, en die impulsen geeft tot groei en ontwikkeling. Het opnieuw ontsluiten van deze kern en het verwerven van inzicht in hoe sommige patronen de kern kunnen afsluiten, is het doel van de Core Energetische methode. Core Energetica geeft je de kracht om vanuit jouw authentieke kern te leven. Het leidt tot diepere relaties met je naasten, tot intensere levensvreugde en tot een voller, vervullend contact met de realiteit van jouw leven.
Veel oefeningen komen uit de Bio-energetica, die John Pierrakos samen met Alexander Lowen ontwikkelde. Ze worden conceptueel onderbouwd met het Padwerk (Pathwork) van Eva Pierrakos.
Ik volgde de 4-jarige opleiding in Nijmegen, aan het Nederlands Instituut voor Core Energetica NICE, inclusief het 5de jaar post graduaat. In 2019-2020 assisteer ik in deze opleiding.(https://coreenergetics.nl/nl/beroepsopleiding-core-energetica/)