Breath, Body & Boundary

onder begeleiding van Els Soetaert

In het kader van zelf-regulatie en het bevorderen van lichaamsbewustzijn ontwierp ik modules waarin ik je via lichaamsgerichte ‘tools’ en duiding meegeef wat het betekent en hoe het voelt om zowel ontspanning als vitaliteit te kunnen ervaren dankzij jouw adem, om jouw verbinding met jouw eigen lichaam te verstevigen en zijn interne connecties te ontdekken en te verruimen, om zo ook gegrond, gecentered en met de juiste afstemming naar jezelf toe en naar de omgeving toe, je in de wereld te kunnen bewegen.

MODULE 1 – In de basismodule Take a Breath leg ik de nadruk op het belang van een open en flexibele ademhaling als bron van ontspanning én van levendigheid. Adem brengt rust (expiratie). Adem brengt leven (inspiratie). Adem is de vloeiende grond onder al onze bewegingen. Adem is multi-dimensioneel en reikt tot diep in onze cellen. Soms is onze ademhaling niet zo vloeiend, is deze onvolledig en voedt en ondersteunt ze onze bewegingen en leven niet. Ik begeleid je doorheen oefeningen (relaxerend en dynamisch), geeft specifieke duiding en achtergrond, om zo tot een meer open, flexibele ademhaling te komen en zijn nuances gewaar te zijn. We gaan het lichaam meer vrij maken van zijn blokkades en meer ademruimte scheppen.

MODULE 2 – In Body & Breath ga ik verder in op de interne samenhang van ons lichaam en zal ik het hebben over gronden, centeren, uitlijnen en onze interne lichamelijke connecties. In deze tweede module (van drie) gaan we diverse ademhalingsoefeningen die tijdens Take a Breath aan bod kwamen, hernemen. En we voegen toe! We vervolgen met bewegingen om gronding, centering en interne lichaamsverbinding te bevorderen. Je verruimt je lichaamsbewustzijn en intern goed voelen, alles met de nodige omkadering.

MODULE 3 – In Breath, Body & Boundary bouw ik verder voort op de vorige modules en introduceer ik hoe we een gezonde somatische grenszetting kunnen oefenen, ervaren, bewonen en bewaken.

Deze 3 modules breng ik nu als één geheel samen aangezien ze nauw verweven zijn met mekaar:

BREATH, BODY & BOUNDARY is geboren