data volgen – BREATH, BODY & BOUNDARY – lange reeks

Begeleiding door
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Adem is de vloeiende grond onder al onze bewegingen. Via diverse relaxerende en meer dynamische oefeningen ervaar je jouw ademen als bron van ontspanning én levendigheid. Bewegingen om gronding, centering en interne lichaamsverbindingen te bevorderen worden toegevoegd. Andere oefeningen introduceren het ervaren, bewonen en bewaken van een gezonde somatische grenszetting.

Methodiek(en)

Data voor data volgen – BREATH, BODY & BOUNDARY – lange reeks

Info en Beschrijving

In het kader van zelf-regulatie en het bevorderen van lichaamsbewustzijn ontwierp ik modules waarin ik je via lichaamsgerichte ‘tools’ en duiding meegeef wat het betekent en hoe het voelt om zowel ontspanning als vitaliteit te kunnen ervaren dankzij jouw adem, om jouw verbinding met jouw eigen lichaam te verstevigen en zijn interne connecties te ontdekken en te verruimen, om zo ook gegrond, gecentered en met de juiste afstemming naar jezelf toe en naar de omgeving toe, je in de wereld te kunnen bewegen.
MODULE 1 – In de basismodule Take a Breath leg ik de nadruk op het belang van een open en flexibele ademhaling als bron van ontspanning én van levendigheid. Adem brengt rust (expiratie). Adem brengt leven (inspiratie). Adem is de vloeiende grond onder al onze bewegingen. Adem is multi-dimensioneel en reikt tot diep in onze cellen. Soms is onze ademhaling niet zo vloeiend, is deze onvolledig en voedt en ondersteunt ze onze bewegingen en leven niet. Ik begeleid je doorheen oefeningen (relaxerend en dynamisch), geeft specifieke duiding en achtergrond, om zo tot een meer open, flexibele ademhaling te komen en zijn nuances gewaar te zijn. We gaan het lichaam meer vrij maken van zijn blokkades en meer ademruimte scheppen.
MODULE 2 – In Body & Breath ga ik verder in op de interne samenhang van ons lichaam en zal ik het hebben over gronden, centeren, uitlijnen en onze interne lichamelijke connecties. In deze tweede module (van drie) gaan we diverse ademhalingsoefeningen die tijdens Take a Breath aan bod kwamen, hernemen. En we voegen toe! We vervolgen met bewegingen om gronding, centering en interne lichaamsverbinding te bevorderen. Je verruimt je lichaamsbewustzijn en intern goed voelen, alles met de nodige omkadering.
MODULE 3 – In Breath, Body & Boundary bouw ik verder voort op de vorige modules en introduceer ik hoe we een gezonde somatische grenszetting kunnen oefenen, ervaren, bewonen en bewaken.
Deze 3 modules breng ik nu als één geheel samen:
BREATH, BODY & BOUNDARY is geboren
begeleiding : Els Soetaert
8 woensdagavonden, 19u45-21.15u (deuren open om 19u30)
nieuwe data volgen >
> deelnameprijs : 120 €
> diegene die reeds de korte reeks TaB bij me volgden betalen slechts 80 € voor de 10 lessen
> uw inschrijving is pas volledig bij betaling van een voorschot van 20€, of reeds het volledige bedrag
! ! ! Graag vraag ik je om je te engageren om tijdig in te schrijven en niet op het laatste moment. Dit vergemakkelijkt de praktische werking van het geheel. Alvast bedankt voor jouw begrip en inzet.

schrijf je in via DIT INSCHRIJVINGSFORMULIER

Heb je bijkomende vragen, dan ben ik ook telefonisch bereikbaar: 0486/ 27 65 53 (bij afwezigheid, spreek iets in de voicemail en ik bel je op zodra ik vrij ben)

Prijs:

Inschrijven?