annulatie wegens Corona – MEDITATIES (Actieve & Integratieve) – losse lessen – afwisselend op woensdag

Begeleiding door
annulatie wegens Corona – MEDITATIES (Actieve & Integratieve) – losse lessen – afwisselend op woensdag

> ACTIEVE MEDITATIES (à la Osho) brengen je in contact met jouw energie en levendigheid! > INTEGRATIEF SOMATISCHE MEDITATIES bieden jou een zachte vorm van beweging, meditatieve momenten en groeiend bewustwording aan.

paul-morris-137448_rodebloem

Methodiek(en)

Er zijn geen specifieke methodieken.

Data voor annulatie wegens Corona – MEDITATIES (Actieve & Integratieve) – losse lessen – afwisselend op woensdag

Info en Beschrijving

> ACTIEVE MEDITATIES (à la Osho) brengen je in contact met jouw energie en levendigheid!

> INTEGRATIEF SOMATISCHE MEDITATIES bieden jou een zachte vorm van meditatieve momenten en groeiend bewustwording aan.

begeleiding: Els Soetaert

Deze meditaties vormen ook een mooie aanvulling op jouw Mindfulness en/of Yoga ervaring, en zijn ook een mooie voorbereiding en aanvulling  bij Authentic Movement en TRE die nadien ingepland zijn.
________________________________________________

> INTEGRATIEF SOMATISCHE MEDITATIES
Tijdens deze meditatieve momenten gaan we aan de slag met lichaamsgerichte meditaties waarbij we in stilte onze aandacht steeds naar ons ervaren in het lichaam brengen. We gebruiken hiervoor somatische ankers in het lichaam. Hierbij zitten of liggen we stil, of bewegen we ons langzaam in de ruimte.

Deze meditaties bieden jou een manier aan om te vertragen en te verstillen zonder angst. Ze begeleiden jou naar meer presentie (aanwezigheid) en verruimen jouw aandacht. Deze meditaties leren jou om zacht te zijn voor jezelf en jezelf niet te verliezen in gepieker en verhaal.

In Integratief Somatische Meditaties nemen we ons lichaam als grond en basis van onze meditatiebeoefening. We mediteren met én vanuit het lichaam. Els Soetaert put hier uit haar jaren ervaring in zen meditatie, uit haar opleidingen in diverse Somatic Movement Practices & Therapy, en uit haar ervaring in Tai Chi en Slow Move (of sensorïele beweging via haar opleiding in Fasciatherapie (methode Danis Bois).
Geen voorafgaande ervaring noodzakelijk.

Wat kan je verwachten?
– aanleren van een goede zithouding (op kussen, stoel, bankje), of een goede lighouding
– meditatie vanuit de lichaamshouding
– meditatie met elementen/ankers van onze ademhaling/andere lichaamsankers
– stapmeditaties
– Slow Move (sensoiële beweging)
– …
________________________________________

> ACTIEVE MEDITATIES (Osho) > Kom in contact met jouw energie en levendigheid !
Deze opwekkende meditaties (ooit geïntroduceerd door Osho) kun je niet vergelijken met het in stilte zitten op een kussen of stoel, of met wandelmeditatie, waarin ik jaren ervaring heb. En toch heb ik deze Actieve Meditaties leren waarderen tijdens mij opleiding Dans- en Bewegingstherapie. Deze meditaties zijn eerder activerende meditaties om de energie in jouw lijf op te wekken en te voelen stromen. Muziek begeleidt de verschillende fasen om te eindigen in een stiltefase waarin je jouw energie gewaar bent en observeert.
Er zijn diverse Actieve Meditaties en ik zal er verschillende aan bod laten komen: Nataraj, Kundaline, No-Dimension, Dynamische, Nadabrahma. Ik zal af en toe een variatie geven op deze Actieve meditaties.
Geen voorafgaande ervaring noodzakelijk.
________________________________________

Wanneer welke vorm van meditatie beoefenen?
Het hangt ervan af wat je nodig hebt. Beiden hebben hun kwaliteit. Ben je afkerig van traagheid dan kun je juist daarvoor kiezen of net de Actieve Meditaties aangaan. Ben je steeds geneigd om in stilte te gaan zitten, dan is het misschien eerder eens goed om Actiever jouw energie te gaan beleven, of niet. Zoals ik eerder schreef hangt het af waar jij je bevindt. Ook in combinatie met mijn ander aanbod na deze momenten, kunnen ze als seen opstart en mooie aanvulling hiermee gecombineerd worden. Contacteer me voor bijkomende inlichtingen.
________________________________________

> naar ONLINE INSCHRIJVEN

data losse lessen:
Actieve : 4/03 (Nataraj), 18/03 (Kundalini), 1/04 (No-Dimension/Hara-Heart)
Integratieve: 11/03, 25/03

telkens van 18.15u-19.30u

deelnameprijs:
WINTERACTIE: jouw eerste twee lessen betaal je 10 €
volgende losse les = 14 €/ les
de 5 lessen samen = 60 €

! ! ! Graag vraag ik je om je te engageren om tijdig in te schrijven en niet op het laatste moment. Dit vergemakkelijkt de praktische werking van het geheel. Alvast bedankt voor jouw begrip en inzet.

Prijs: WINTERACTIE: jouw eerste twee lessen betaal je 10 € volgende losse les = 14 €/ les de 5 lessen samen = 60 €

Inschrijven?