Every-Body has a story

Begeleiding door
Every-Body has a story

Ons lichaam draagt een schat aan informatie in zich. Helaas is het vaak zo dat we pas contact maken met ons lichaam als we ongemakken of klachten ervaren. Dit zijn signalen waar we iets uit kunnen leren.

3D sketched image of a male figure with muscle map on a medical background with DNA strands

Methodiek(en)

We starten met een door jou geformuleerd verlangen. Dat kan in principe elk verlangen zijn: veranderingen in je gevoelens, gedrag of gedachten, een wens je verder te ontwikkelen in relaties of in je werk, een verlangen naar meer psychisch of fysiek welzijn. Bijvoorbeeld ‘Ik wil meer zelfvertrouwen’ of ‘Ik wil beter kunnen omgaan met stress’, ‘Ik wil een betere relatie met mijn moeder’, …

Data voor Every-Body has a story

Info en Beschrijving

Tweedaagse workshop

Je gezondheid wordt niet alleen bepaald door hoe je leeft, maar ook door waar je leeft, geleefd hebt en wat je (zelfs al heel jong) als kind ervaren hebt.

Ingrijpende gebeurtenissen in onze kindertijd hebben een grote impact op ons lichaam en onze geest. Als je opgroeit in een gezin waar veel geweld is of zelf het slachtoffer bent van geweld, verwaarlozing, misbruik, … laat dat sporen na. Je lichaam gaat in een toestand van constante paraatheid (= verhoogde stress) omdat je op je hoede wilt zijn voor wat misschien komen zal. Je zenuwstelsel verliest zijn veerkracht waardoor ook situaties waarin helemaal geen gevaar dreigt een bron van stress zijn.

Wanneer de emoties (angst, boosheid, verdriet, …) te overweldigend zijn, zorgen onze hersenen ervoor dat de herinneringen worden opgeslagen op een plek waar we geen toegang toe hebben.

Als lichamelijke symptomen tot uiting komen in ons volwassen leven, leggen we de link niet met hoe we ons gevoeld hebben en hoe er met ons werd omgegaan in onze kindertijd. Daar opnieuw contact mee maken geeft inzichten zodat we op een andere manier leren omgaan met ons lichaam waardoor klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Deze workshop bestaat uit:

  • korte theorieblokken over de samenhang tussen trauma, zelfbewustzijn, stress en lichamelijke symptomen.
  • een theoretische onderbouwing van de werkwijze die in deze workshop wordt gebruikt, de zgn. ‘interactieve zelf-resonantie’ een specifiek voor traumaverwerking geschikt gemaakte opstellingsmethode die gebaseerd is op het werk van de Duitse psychotherapeut dr. Franz Ruppert en wordt aangevuld met inzichten uit het werk van Pat Ogden en Janine Fisher.
  • de mogelijkheid om de samenhang tussen je eigen lichamelijke symptomen, je mogelijke traumatisering en je eigen ontwikkeling te onderzoeken.
    ​Dat doen we met behulp van :
    – ‘interactieve zelf-resonantie’ (meer info hierover vind je ‘methodieken’
    – korte, geconcentreerde, lichaamsgerichte oefeningen gericht op waarneming en lichaamsbewustzijn

Tijdens deze twee intensieve dagen kan je persoonlijke inzichten krijgen in de samenhang tussen psychotrauma, lichamelijke symptomen en jezelf.

Na deze workshop kan je nog verder aan de slag met de oefeningen uit de syllabus.

Data: 27 en 28 februari 2021 van 9u30 tot 17u

Prijs: 275,00 euro incl. syllabus, drank en versnaperingen. Lunch zelf mee te brengen.

In de buurt zijn er voldoende leuke plekken om te overnachten.

(photo designed door Kjpargeter – Freepik.com)

Prijs: 275,00 euro

Inschrijven?