Actieve Meditaties – losse lessen

Begeleiding door
Actieve Meditaties – losse lessen

Deze meditaties zijn eerder activerende meditaties om de energie in jouw lijf op te wekken en te voelen stromen.

paul-morris-137448_rodebloem

Methodiek(en)

Er zijn geen specifieke methodieken.

Data voor Actieve Meditaties – losse lessen

Info en Beschrijving

Kom in contact met jouw energie en levendigheid !

Deze opwekkende meditaties (ooit geïntroduceerd door Osho) kun je niet vergelijken met het in stilte zitten op een kussen of stoel, of met wandelmeditatie, waarin ik jaren ervaring heb. En toch heb ik deze Actieve Meditaties leren waarderen tijdens mij opleiding Dans- en Bewegingstherapie.

Deze meditaties zijn eerder activerende meditaties om de energie in jouw lijf op te wekken en te voelen stromen. Muziek begeleidt de verschillende fasen om te eindigen in een stiltefase waarin je jouw energie gewaar bent en observeert.

Er zijn diverse Actieve Meditaties en ik zal er verschillende aan bod laten komen, of variaties erop. Tijdens deze 5 bijeenkomsten wisselen we af met de Nataraj Meditatie en de Actieve Kundalini Meditatie. De 5de keer kan ook voor een andere meditatie gekozen worden, zoals de No-Dimension of een variant ervan. Dit naargelang de keuze van de groep.

Geen voorafgaande ervaring noodzakelijk.

begeleiding: Els Soetaert

(De Nataraj bestaat uit 3 delen – dansfase op muziek, stiltefase en vieringfase, hier ligt het accent op het jou overgeven aan de dans en het vieren van het/jouw leven)

(De Kundalini kent 4 fasen: trilfase, dansfase, staande of zitfase, ligfase in stilte, hier ligt het accent op het losmaken van energie en getuige te zijn van jouw energie)

(de No-dimension: eerste fase de 4 windrichtingen in connectie met jouw centrale as, de whirl-fase, ligfase in stilte, hier beoefenen we het ervaren van onze centrale as, als middelpunt van ons leven, en waar we op kunnen terugvallen en van waaruit we onszelf in de wereld zetten – een voorbeeld van een variante hierop die ik geef is de Hara/Heart)

data: dinsdagen
15/09 (Nataraj), 22/09 (Kundalini), 29/09 (Nataraj), 6/10 (Kundalini), 13/10 (nog open)
telkens van 18.30u-19.40u (deuren open om 18.25u)
deelname: 15€/les, 60€/5 lessen

SCHRIJF JE HIER IN VIA ONLINE INSCHRIJVINGSFORMULIER

inschrijving: via online inschrijvingsformulier, en inschrijving is pas definitief bij volledige betaling via overschrijving
na inschrijving ontvang je nog een bevestigende mail met praktische info voor aanvang
per les zal 1€ van jouw deelname aan JoinforWater gedoneerd worden

kom in loszittend kledij waarin je makkelijk kunt bewegen en breng een blinddoek mee. Deze meditaties worden met de ogen gesloten of met een blinddoek uitgevoerd (naar wens) (vb. een propere keukenhanddoek of sjaaltje)

ondervind je moeilijkheden om je in te schrijven mail naar els_soetaert@hotmail.com
! ! ! Graag vraag ik je om je te engageren om tijdig in te schrijven en niet op het laatste moment. Dit vergemakkelijkt de praktische werking van het geheel. Zowel voor de deelnemers die ik graag tijdig op de hoogte breng, als wel als voor mezelf als trainer en organisator. Alvast bedankt voor jouw begrip en inzet.

Prijs: 15€ les, 60€/ 5 lessen

Inschrijven?