Bewuste geboorte en zwangerschap

Share on email
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin

Er is in onze Westerse prenatale psychologie veel veranderd de laatste 30 jaar. Waar men eerder lang geloofde dat een baby niets bewust was en zelfs niets kon voelen (men voerde operaties uit zonder verdoving), is men er nu van overtuigd dat het bewustzijn van het nog ongeboren kind al aanwezig is tijdens de conceptie.

In Oude culturen weet men dit allang. Tibetaanse vrouwen bijvoorbeeld kennen een reinigingsritueel waarbij ze hun buik (en baarmoeder) reinigen alvorens nieuw leven erin te ontvangen. Ze willen alle onzuiverheden zoveel mogelijk opruimen zodat de weg vrij is voor een gezonde ontwikkeling van de foetus en de nieuwe mens in wording.

Met de opmars van de kwantumfysica en de epigenetica lijkt het alsof we dit in het Westen pas nu ontdekken, of misschien wel opnieuw ontdekken, na een lange periode van ‘vergetelheid’.

Van bij de conceptie tot aan de geboorte wordt een baby als het ware gemarineerd in het vruchtwater van de moeder. Dit vruchtwater bevat allerlei imprints uit haar elektromagnetisch veld, aldus ook trauma’s en stress. Daarnaast is de baby ook gevoelig en bewust van de imprints in de omgeving van de moeder en neemt dit ook mee in het eigen elektromagnetisch veld, het veld dat de blauwdruk wordt van zijn/haar verdere leven. Positieve imprints zoals rust, liefde, geluk, vreugde, enz… hebben een positieve invloed op de ontwikkeling en de geboorte van de baby. Ze zijn eveneens van onschatbare waarde voor de verdere ontwikkeling in de kinderjaren en zelfs als volwassene.

Imprints zoals geweld, zwaarmoedigheid, ziekte, stress en onverwerkte trauma’s zullen de ontwikkeling van de baby eerder negatief beïnvloeden en in sommige gevallen zelfs nog voor de geboorte blokkades veroorzaken. Het is daarom ook niet zo gek dat vrouwen in oude culturen zich eerst willen zuiveren alvorens zwanger te worden.

Negatieve imprints echter kunnen we niet altijd vermijden. Ze vormen een onderdeel van de evolutie. Wel kunnen we onszelf meer wapenen tegen de gevolgen ervan. Yoga en meditatie is één van de eenvoudigste manieren om het eigen energetisch veld te zuiveren, te ontspannen en te balanceren.

Tijdens de geboorteyoga maken we tijd om bewust contact te maken met het bewustzijn dat zijn/haar weg naar de wereld baant. We werken bewust aan onze eigen energiebalans om de groei en de ontwikkeling van de baby zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Het resultaat is een meer ontspannen bevalling en een ontspannen geboorte.

Geboorteyoga omvat Tibetaanse Yoga bewegingen, Tibetaanse massage en ontspanning, meditatie, ademhaling en klankrelaxatie, gericht op de communicatie met de baby, de zwangerschap en de geboorte.

Geboorteyoga is voor iedereen die zwanger is of een zwangerschap wil voorbereiden. Partners en dicht betrokkenen zijn eveneens heel welkom.

Elke donderdag in Centrum Voelen om 19u30. Lessenreeksen van 7 lessen of een 10-beurtenkaart. Graag vooraf inschrijven via de website of bij carine@bodynsoul.be.

Meer info over de lessen geboorteyoga.

Meer blogposts te ontdekken

Geniet jij van de lente? Ben je terug aan het openbloeien? Wij alvast wel, en we genieten met volle teugen. Dicht bij

Je kan terug volop genieten van lichaamswerk in Centrum Voelen! Welkom.