OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Els Soetaert

Een levend lichaam is steeds in beweging en heeft een wetend vermogen waar we op mogen (leren) vertrouwen. Met mijn aanbod begeleid ik jou graag hierin.

Biografie

Over Els Soetaert

Ervarings- en lichaamsgericht therapeut / Trainer

Integratief Somatisch & Aquatisch Therapeut / Dans-en Bewegingstherapeut / TRE®-provider

Sinds 2001 volgde ik (1970) meerjarige opleidingen in diverse complementaire therapievormen gaande van relaxatie en manuele therapie tot proceswerk ‘op het land’ en ‘in het water’.

Elk van deze body-mind gerelateerde begeleidingsvormen (*) nemen als uitgangspunt ons voelend en bewegend lichaam, ons gewaarzijn en bijhorend proceswerk.
Sinds jaren werk ik op zelfstandige basis en geef ik individuele therapie zowel ‘op het land’ als ‘in het water’, alsook verzorg ik zwemles aan kinderen en volwassenen, en geef ik watergewenning voor baby’s.

Ik assisteer(de) en begeleid(de) verscheidene waterworkshops en opleidingen in binnen-, en buitenland. Nu verzorg ik ook lessenreeksenen trainingen ‘op het land’.
In mijn jeugd deed ik aan competitiezwemmen en zeilen. Water ligt me nauw aan het hart, maar ook vrij bewegen, dansen en wandelen in de natuur geeft me leven.
Voordien werkte ik als choreograaf, performer en beeldend kunstenaar (www.facebook.com/Ilselucels). En vandaag neem ik schuchter potlood en penseel ter hand, en creëer ik opnieuw beeldend werk.

Samen met mijn achtergrond in een veeljarige zen meditatiepraktijk zorgt dit voor een eigen ‘touch’.

Aarzel niet me te contacteren wanneer je op zoek bent naar bijkomende ondersteuning en persoonlijke groei aangezien ik ook individuele therapeutische begeleiding geef als ervarings- en lichaamsgericht therapeut : 0486/ 27 65 53

Inschrijving voor de groepslessen kan via de toegevoegde inschrijvingsformulieren onder desbetreffende reeks, tenzij anders vermeld.

Ik ben per mail bereikbaar: els_soetaert@hotmail.com

web : www.aquatouch.be

Link naar: Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Els Soetaert – Aquatouch gets in touch

Link naar Facebookpagina ElsSoetaertAquatouch – Je kan me altijd liken of volgen

(*) Puttend uit specifieke elementen van Integrative Somatice & Aquatic Therapy (traumagerichte therapie en werkt o.a. vanuit de psychologie van shock en trauma en de psychologie en bewegingsontwikkeling van pre-,en peri-natale periode), Movement Development Educatie, Dans-, en Bewegingstherapie, Authentic Movement, Integratieve Creatieve Therapie, Cranio Sacraal Therapie, Fasciatherapie (mdb), TRE Tension & Stress Release Exercise, meditatie en Gestaltcoaching werk ik samen aan jouw groeiproces. Voor het waterwerk werk ik bijkomend met Cranio in water, Watsu, Jahara, Healing Dance.

 

Groepsaanbod

andrei-lazarev-632432-unsplash

Je wenst jouw TRE® beoefening her op te pakken, omdat je er thuis niet echt toe komt. Je oefent graag in groep. Je wenst jouw beoefening te verfrissen en te verdiepen... dan biedt deze reeks je de ideale mogelijkheid hiertoe. We gaan vooral tijd en ruimte nemen om te trillen en extra bewegingsmogelijkheden aanleren en toevoegen om hiertoe te komen.

paul-morris-137448_rodebloem

Deze meditaties zijn eerder activerende meditaties om de energie in jouw lijf op te wekken en te voelen stromen. Muziek begeleidt de verschillende fasen om te eindigen in een stiltefase waarin je jouw energie gewaar bent en observeert.

AM_flyerfotovanvideo_12

Wens je Authentic Movement te ontdekken, dan zijn deze lessen een 'must'. Het is een dans- en bewegingsmethode die nog maar weinig bekent is en toch van betekenis is voor het verkrijgen van meer innerlijk inzicht en rust. Het is een zachte wijze om jouw eigen wijze van creativiteit en zijn te ontdekken. Opmerkelijk hier is dat er geen gebruik wordt gemaakt van muziek. Bovendien zal je met gesloten ogen jouw bewegingen innerlijk volgen en observeren. Vooraleer we hiermee aanvangen zal ik een aangepaste opwarming geven op muziek.

IMG_6606

Zaterdag 28 augustus geef ik om 9.30u-10.30u een korte workshop waar ik jullie zal laten proeven van mijn aanbod in Centrum Voelen. Verwacht je aan een verkorte versie van de Kundaline Actieve Meditatie, gevolgd door een intro in TRE®, Tension & Stress Release Exercise, en we ronden af met een innerlijke glimp in Authentic Movement. Elk van deze activiteiten zijn ingepland voor het najaar 2021. Dit opendeur moment is dus een mooie gelegenheid om te komen snuisteren in mijn aanbod.

dawid-zawila-275831-nieuwjaarstokje

Wens je een natuurlijke methode aan te leren om jouw stressniveau te verminderen en om jezelf te re-boosten? Wil je dieper leren ontspannen? Dan is TRE® iets voor jou !

paul-morris-137448_rodebloem

Deze meditaties zijn eerder activerende meditaties om de energie in jouw lijf op te wekken en te voelen stromen.

dawid-zawila-275831-nieuwjaarstokje

Heb je stress gerelateerde klachten of diverse lichaamsspanningen ? Voel je je overprikkeld, overbelast, nerveus of opgejaagd? Of eerder vermoeid en lusteloos? Wens je een natuurlijke methode aan te leren om jouw stressniveau te verminderen en om jezelf te re-boosten? Wil je diepe leren ontspannen? Dan is TRE® iets voor jou !

WP_20180628_002

Via deze ZOMERMIX open air wens ik mijn aanbod op een wat andere wijze het daglicht te laten zien: we zullen naar buiten trekken en veilig wandelen, bewegen, ademen, gronden, dansen en mediteren, en creatief zijn. Ja, dat kan allemaal buiten. Laat je verrassen !

WP_20180628_002

Via deze ZOMERMIX open air wens ik mijn aanbod op een wat andere wijze het daglicht te laten zien: we zullen naar buiten trekken en veilig wandelen, bewegen, ademen, gronden, dansen en mediteren, en creatief zijn. Ja, dat kan allemaal buiten. Laat je verrassen !

WP_20180628_002

Via deze ZOMERMIX open air wens ik mijn aanbod op een wat andere wijze het daglicht te laten zien: we zullen naar buiten trekken en veilig wandelen, bewegen, ademen, gronden, dansen en mediteren, en creatief zijn. Ja, dat kan allemaal buiten. Laat je verrassen !

yawningcat_03

Adem is de vloeiende grond onder al onze bewegingen. Via diverse relaxerende en meer dynamische oefeningen ervaar je jouw ademen als bron van ontspanning én levendigheid. Bewegingen om gronding, centering en interne lichaamsverbindingen te bevorderen worden toegevoegd. Andere oefeningen introduceren het ervaren, bewonen en bewaken van een gezonde somatische grenszetting.

paul-morris-137448_rodebloem

> ACTIEVE MEDITATIES (à la Osho) brengen je in contact met jouw energie en levendigheid! > INTEGRATIEF SOMATISCHE MEDITATIES bieden jou een zachte vorm van beweging, meditatieve momenten en groeiend bewustwording aan.

Zin in verbinding?