IMG_2644 annick profiel

Annick Schuerman

Hoe kunnen we als mens tot een vorm van duurzaam geluk komen, in optimale gezondheid? Dat houdt mij bezig voor mijn cliënten, mijn naasten en mezelf.

Biografie

Over Annick Schuerman

Hoe kunnen we als mens tot een vorm van duurzaam geluk komen, in optimale gezondheid? Dat houdt mij bezig voor cliënten, voor mezelf en mijn naasten.
Daar heb ik twee uitgangspunten bij: ten eerste geloof ik dat verandering mogelijk is ook al lijkt iets nog zo vastgeroest, en ten tweede heeft iedereen diep vanbinnen een waardevolle ongeschonden kern, al zitten er nog zoveel sluiers rond van verstarring, verdriet, kwaadheid of frustratie.

Mijn achtergrond:

Core Energetics en Brennan Healing Science zijn de hoofdmethoden waarin ik ben getraind om je te begeleiden naar wakker en voluit leven.

2018-2019 post-graduaat Core Energetics in NICE.
Eindwerk: Pleasure: exploration, assessment and liberation in Core Energetic Therapy

In 2017 volgde ik de Yoga teacher-training/200u-teacher-training-met-Joachim/ bij Joachim Meire.

In 2015 voltooide ik de 4-jarige opleiding Core Energetics aan het NICE, Netherlands Institute Core Energetics

Van 2007-2011 doorliep ik de 4-jarige professionele opleiding  Energy Healing aan de Europese afdeling van de BBSH (Barbara Brennan School of Healing, Professional Studies). http://www.barbarabrennan.com

Sinds ’95 werk ik met Reiki, Usui I & II.

Bijkomende training :

Relational Chord Healing, door Jan Janssen
http://www.youtube.com/watch?v=vLh7zQRxMJ0

Werken met mensen die kanker hebben/hadden, door Tjitze de Jong
http://www.tjitzedejong.com/Main/CancerWorkshop

School voor Psychospiritueel Werk, Douwe Nutterts
http://www.psychospiritueelwerk.com

Hoe werk ik?

Zowel in groep als met individuele sessies.
Met Core Energetics werken we aan je psyche via je lichaam (lichaamsgerichte psychotherapie en persoonlijke ontwikkeling). We gebruiken ademhaling, fysieke beweging en interpersoonlijke relatie om je bewustzijn te verruimen, (oude) wonden te helen en je potentieel om vreugde te ervaren in het leven radicaal te vergroten. Het is dynamisch, speels en confronterend, en het steunt je om volledig je unieke zelf te zijn. Dit is het actiefste deel van energetisch werk.

Het eerder receptieve deel, met hands-on healing (Brennan Healing Science), is een uitgebreid systeem van rustige, gecenterde aanraking waarbij je in makkelijke kledij plaats neemt op de behandeltafel.

Intake-formulier en -gesprek maken helder wat je graag wilt bereiken en wat daartoe de beste weg is.
Terwijl je ademt en beweegt observeer ik je houding en lichaamstaal, we verkennen samen je sterke en minder sterke punten. Afhankelijk van wat zich aandient gaan we verder met aarding, ademhaling, speelse lichaamsoefeningen die je energetische lading versterken en je verdedigingspatronen uitdagen. Als die tot expressie komen kunnen we ze bewust waarnemen en kunnen ze transformeren.
Als je uitgeput bent, of als de patronen te diep in het onderbewuste zitten, zal ik je eerder vragen om plaats te nemen op de massagetafel waar je via zachte respectvolle aanraking energetische healing ontvangt. Dit vergemakkelijkt en verdiept je integratieproces.

Soms blijf je een tijd in begeleiding bij mij, soms verwijs ik je door naar andere hulpverlening. Altijd blijft de uiteindelijke keuze aan jou.
Mijn verwondering over, en bewondering voor, het scala aan mogelijkheden in onze ontwikkeling als mens is door de jaren heen alleen maar toegenomen.

Zin in verbinding?

Stuur Annick Schuerman een bericht