IMG_2644 annick profiel

Annick Schuerman

Hoe kunnen we als mens tot een vorm van duurzaam geluk komen, in optimale gezondheid? Dat houdt mij bezig voor mijn cliënten, mijn naasten en mezelf.

Biografie

Over Annick Schuerman

Trainer en therapeut voor lichaam & geest via Core Energetics, Yoga en Hands-on healing.
Met twee belangrijke uitgangspunten :

  • ten eerste geloof ik dat verandering en healing mogelijk is ook al lijkt iets nog zo vastgeroest
  • ten tweede heeft iedereen diep vanbinnen een waardevolle ongeschonden kern, al zitten er nog zoveel sluiers rond van verstarring, verdriet, kwaadheid of frustratie.

Ik werk met groepen en met individuele sessies.
We gebruiken de ademhaling, fysieke beweging en in Core ook de interpersoonlijke relatie om je bewustzijn te verruimen, (oude) wonden te helen en je capaciteit voor vreugde radicaal te vergroten. Steeds werken we samen aan je psyche via je lichaam, dus lichaamsgerichte psychotherapie en persoonlijke ontwikkelingstraining.

Core Eenergetics is dynamisch, speels en confronterend, en het steunt je om volledig jouw unieke zelf te belichamen. Het groepswerk verloopt in themareeksen van 10 sessies, waardoor je in veilige vertrouwde omgeving kan oefenen.
Terwijl je ademt en beweegt observeer ik je houding en lichaamstaal, we verkennen samen je sterke en minder sterke punten. Afhankelijk van wat zich aandient gaan we verder met aarding, ademhaling, speelse lichaamsoefeningen die je energetische lading versterken en je verdedigingspatronen uitdagen. Als die tot expressie komen kunnen we ze bewust waarnemen en kunnen ze transformeren.
In Yoga werk ik met een rustige flow asana’s en relaxatie/meditatie. Daar geniet je meer van de verbinding met jezelf zoals jij die zelf tot stand brengt.
Core en Yoga vormen het actiefste deel van het energetisch werk.

Als je uitgeput bent, of als de patronen te diep in het onderbewuste zitten, zal ik je eerder vragen om in individuele sessies te werken, zowel voor Core, yoga als Hands-on healing.

Voor Hands-on healing kan je in makkelijke kledij plaats nemen op de massagetafel waar je via zachte respectvolle aanraking energetische behandeling ontvangt (Brennan Healing Science). Dit eerder receptieve deel is een uitgebreid systeem van rustige, gecenterde aanraking dat je integratieproces vergemakkelijkt en verdiept. Het laadt je batterijen op, strijkt onrustplooien glad en brengt materiaal dat klaar is voor transformatie en healing in je bewustzijn.

Intake-formulier en -gesprek maken helder wat je graag wilt bereiken en wat daartoe de beste weg is.
Soms blijf je een tijd in begeleiding bij mij, soms verwijs ik je door naar andere hulpverlening. Altijd blijft de uiteindelijke keuze aan jou.
Mijn verwondering over, en bewondering voor, het scala aan mogelijkheden in onze ontwikkeling als mens is door de jaren heen alleen maar toegenomen.

Mijn achtergrond:

Core Energetics en Brennan Healing Science zijn de hoofdmethoden waarin ik ben getraind om je te begeleiden naar wakker en voluit leven.

2019-2020: assistent in de Core Energetics opleiding in NICE

2018-2019 post-graduaat Core Energetics in NICE, Netherlands Institute Core Energetics.
Eindwerk: Pleasure: exploration, assessment and liberation in Core Energetic Therapy

In 2017 volgde ik de Yoga teacher-training/200 u-teacher-training-met-Joachim/ bij Joachim Meire.

In 2015 voltooide ik de 4-jarige opleiding Core Energetics aan het NICE.

Van 2007-2011 doorliep ik de 4-jarige professionele opleiding  Energy Healing aan de Europese afdeling van de BBSH (Barbara Brennan School of Healing, Professional Studies).

Sinds ’95 werk ik met Reiki, Usui I & II.

Dr. in de Diergeneeskunde

Lic. PUB, Postuniversitair Bedrijfsbeheer (Vlerick)

Bijkomende training :

Relational Chord Healing, door Jan Janssen
http://www.youtube.com/watch?v=vLh7zQRxMJ0

Werken met mensen die kanker hebben/hadden, door Tjitze de Jong
http://www.tjitzedejong.com/Main/CancerWorkshop

School voor Psychospiritueel Werk, Douwe Nutterts
http://www.psychospiritueelwerk.com

 

Groepsaanbod

core

Lichaamswerk en interactie voor persoonlijke ontwikkeling en spirituele verdieping.

Zin in verbinding?